Hyrje     Qyteti     Sherbime     Biznesi     Urbanistika     Projekte     Bashkia     Opinioni  
  Kryetari: Z. Albert Sanxhaku 
Aktivitetet Artistiko-Kulturore PDF Shtyp Shpërndaje me Postë Elektronike

Asambli i kenges Lushnje.

Ketu mund te shihni disa video te koncertit:


 
Koncerti i dhene ne 7- prill 2009 ne Sallen e madhe te Pallatit te Kongreseve.
Ky koncert Gala titullohej ” Vace Zela…..nje grua, nje ze, nje mit “ Ne kete Koncert Lushnja Perfaqsohej nga grupi Folklorik I qytetit ku performance e grupit ishte shume e mire duke
justifikuar ne kete menyre dhe origjinen e kengetares se madhe Vace Zela.

Festivali Ballkanik I poezise eshte zhvilluar ne qytetin e Lushnjes 20-22 Maj.
Ne kete Festival te zhvilluar nga lidhja e Shkrimtarve, dega Lushnje dhe Bashkia Lushnje mernin pjese rreth 80 shkrimtare nga trevat shqiptare te Kosoves, Malit te Zi dhe Maqedonis
Bashkia Lushnje u siguroi te gjitha mjetet e
nevojshme dhe I akomodoi per fjetje dhe ushqime gjate tre diteve te Festivalit.

Koncerti I dhene ne Apoloni ne lidhje me aktivitetin “ Sofra Ilire 2009 “
Organizuar ne bashkpunim ndermjet SNV dhe Bashkise Lushnje.Bashkia organizoi pritjen e cila u shoqerua me vizita ne
Shtepin Muze, Muzeu I qytetit si dhe dreken e punes ne nder te miqve.Ne progrmin artistik qyteti I Lushnjes u
perfaqsua nga grupi Folklorik I Lushnjes si dhe nga grupi dhe shoqata Folklorike te Fiersheganit.
Permbajtja artistike e shpalosur nga grupet tona u vlersua ne maksimum nga juria.

Koncerti I organizuar per tre nete perpara Bashkise 10-12 Qershor bashkpunimi
i Bashkise Lushnje dhe birres “Paulaner”.
Ky aktivitet u konceptua ne stilt e vecanta pasi aktiviteti u shoqerua dhe me gastronomi.
Ne kete aktivitet pervec artisteve te ardhur performuan dhe artistet Lushnjar si grupi Folklorik I Fiersheganit dhe
kengetaret Servete Jeshili, Valbona Hekurani.

“Olimpiada Artistike Rinore” eshte aktivitet qe realizohet ndermjet TV4 plus Dhe bashkise Lushnje.
Ky aktivitet u organizua pergjate gjithe Qershorit me objektiv per zbulimin e taleneteve te reja ne muzike dhe aktrim.
Perzgjedhja u be nga nje juri e kualifikuar.

Aktiviteti Letraro-Artistik ne nder te shkrimtarit te madh rumun Emineskut.
Ky aktivitet u zhvillua me 15 Qershor ne Kinoteatrin “Vace Zela”,
ne kete aktivitet merrte pjese dhe Ambasadori Rumun ne Shqiperi Z.Viorel Stanila.

Shfaqjet e dhena nga Teatri I Kukullave ne Maj-Qershor ne Kinoteatrin “Vace Zela”,
pas nje periudhe te gjate heshtjeje nga kjo trupe.

Pjesemarrja e trupes se Teatrit te Kukullave ne Festivalin “XINXIFILO” ne Pogradec,
mbajtur nga dt 24 deri ne dt 28 Maj.Trupa jone u vleresua nga Serbia, Bullgaria dhe Greqia.

Folkorik I Fiersheganit ne Festivalin Folklorik Mbarekombetare “Rapsha 2009” zhvilluar ne Malesi te Madhe.
Ky festival u organizua nga dt. 20-23 Gusht .
Performimi I grupit te Lushnjes ishte shume dinjitoz dhe kjo gje u vleresua nga publiku dhe juria.

Koncerti I dhene ne daten 10 Gusht nga trupa performuese te artisteve greke dhe shqiptare,
te zhvilluar ne kuadrin e Festivalit “NDSL/Albania 2009”.
Bashkia Lushnje dha te gjitha mjetet skenike dhe financiare per realizimin e ketij koncerti.

Aktivitetet kulturore-historike jane:
a)Aktiviteti ne nder te te reneve “Dita e deshmoreve”, 5 Maj
b)Kremtimi I 65- vjetorit te formimit te Brigades se VII sulmuese.(Organizuar ne Skrapar, ne muajin Mars)
c)Kremtimi I 65- vjetorit te formimit te Brigades se XVI sulmuese. (Organizuar ne Skrapar, ne muajin Gusht)
d)Kremtimin I 65- vjetorit te formimit te Brigades se VIII (Organizuar ne Gjirokaster, ne muajin Prill)
 

Lajme

Investime Publike(11481)
Per permirsimin e infrastruktures rrugore ne qytet, nga Buxheti i Bashkise jane planifikuar mbi 70 milion leke investime Brenda vitit 2007. Ndertimi dhe rikonstruksioni i rrugeve te qytetit ka qene premtim...
Lexo më shumë...
Linje autobusi ne qytet(12109)
Ka filluar nga puna linja per qarkullimin me autobus te udhetareve ne qytet. Ky sherbim ka si qellim te lehtesoje trasportin e udhetareve ne qendrat e banuara ne periferi duke krijuar...
Lexo më shumë...
Shkolla e re e mesme ne qytet(10295)
Eshte gati projekti per ndertimin e nje shkolle te mesme te re ne qytetin e Lushnjes. Ministria e Arsimit dhe Shkences ka miratuar nje fond prej 65 milione leke te reja...
Lexo më shumë...
U festua 63- vjetori i clirimit te Lushnjes(12121)
Populli i Myzeqesë e ka prezantuar veten e tij në historinë e këtij kombi si një popull trim dhe patriot, punëtor dhe liridashës, popull me tradita të larta atdhetarie. Këto tradita...
Lexo më shumë...

Historia e Lushnjes

Si qendёr e banuar Lushnja u krijua ne shek.XV dhe quhej “Lusme”. I pari regjistrim dokumentar i popullsisё sё Myzeqesё gjendet nё defterin turk te vitit 1431, ku Myzeqeja kishte 33 fshatra dhe 58 familje kurse Lushnja qё nё kёtё periudhё ishte njё katund na paraqitet me 15 shtёpi dhe 100 banorё.

Nё vitin 1850 Lushnja na paraqitet pёrsёri si katund dhe nё kёtё periudhё mori emrin Lushnje nga emri i njёrёs prej grave tё Pashait tё Beratit, Salushes tё cilёs kёtё territor ia bёri si dhuratё

Lushnja filloi te dallohet si qendёr dhe tё marrё njё rёndёsi tё veçantё nё vitin 1970 duke u bёrё qendёr kёmbimi midis tregjeve te Beratit, jugut dhe veriut. Lushnja u bё qendra e tё gjithё krahinёs pёrreth.Rregjistrimet zyrtare pёr herё tё parё...

Lexo me shume mbi historine e qytetit te Lushnjes.

Statistika

Demografia

  • Qyteti i Lushnjes: 54813 banore

Rrethi i Lushnjes ka gjithsej: 45.557 familje nga te cilat :

  • Qyteti i Lushnjes: 15.964 familje
  • Qyteti i Divjakes: 2.114 familje
  • Ne fshat: 27.479 familj
Top